Maq7

Hotel Astronomica / Paul Breteler

Hotel Astronomica / Atelier 10
De bunkers op het suikerunieterrein liggen in een fantastische omgeving met zeer mooie natuur! De locatie heeft echter meer te bieden; er zijn weinig plekken die zo dicht bij de stad liggen, waar het zo donker wordt. Het is de perfecte plek om sterren te kijken.Basiskaart suikerunie-1_10000

De Tobrukbunker wordt omgebouwd tot een professionele sterrenkijkinstallatie, compleet met een telescoop die de beelden rondstuurt naar elke Stadjer. De bunker komt weer midden in het water te liggen om de sculpturaliteit te vergroten en hij wordt afgetopt met een koepel van messing.

Situatie

De twee verblijfsbunkers worden omgebouwd tot recreatieve astronomiehotels. Één gericht op het zuiden, met een interessant zicht voor hobbyisten, en één gericht op het westen met een interessant zicht voor beginners en amateurs.

Plattegrond

De panelen die ‘s ochtends de slaapkamer bedekken, kunnen zich vrij bewegen gedurende de dag. Ze kunnen dienen als zonnescherm over het verdiepte terras of zorgen voor verschillende lichtinvallen.

De slaapcapsule wordt betreden via een zwaar luik. Eenmaal binnen zie je de panelen langzaam opzij schuiven en ontstaat er een zicht naar boven. De capsule klimt langzaam omhoog met behulp van tandwielen.

Poster3